Professionals


Wilt u leren communiceren met pubers? Wilt u de voorlichting over actuele onderwerpen als middelengebruik, schulden en seksualiteit uit handen geven? Dan bent u bij de puberpedagogen aan het juiste adres!

Training van 8 > 1

Brugklastraining 8 > 1; voor een soepele overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs.

Waarom deze training?
  1. Omdat wij er van overtuigd zijn dat iedere jongere uniek is en het recht heeft tot volle bloei te komen. Er zijn 8e groepers die de overgang naar het voortgezet onderwijs bovengemiddeld spannend vinden. Wij willen hen helpen om met plezier op hun nieuwe school te starten.
  2. Omdat ouders van aankomend brugklassers zichzelf geregeld afvragen of de overgang wel goed zal verlopen en of hun kind het allemaal wel aan zal kunnen. Daarnaast zoeken ze het evenwicht tussen loslaten en beschermen.
Voor wie?

Voor jonge pubers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in het maken van de overstap naar het voortgezet onderwijs. Voor de ouders van deze jonge pubers om hen inzicht te geven in de komende ontwikkelingsfase en hen hierop voor te bereiden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op uitnodiging van de basisschool komen we in groep 8 een uurtje vertellen wat de training inhoudt. In samenspraak met de leerkracht worden leerlingen geselecteerd en worden hun ouders geïnformeerd over het belang van de training. In een viertal middagen van 1,5 uur wordt met de 8e groepers mentale en fysieke weerbaarheid besproken en geoefend. In overleg kan een module zelfverdediging en fysieke weerbaarheid gerealiseerd worden. De ouders worden in een aparte bijeenkomst uitgenodigd om te horen wat hun jonge puber geleerd heeft. Daarnaast krijgen ze informatie over de ontwikkeling van pubers en de manier van omgaan die daarbij past.

Wat is de meerwaarde van 8 > 1 boven andere trainingen?

De kracht van deze training schuilt er in dat de ouders meegenomen worden in de inhoud van de training.

Waarom is dit zo belangrijk?

Zowel jonge pubers als hun ouders gaan na de basisschool een andere fase in. Het biedt rust en duidelijkheid als beiden dezelfde voorkennis hebben. We komen ouders tegemoet in hun dilemma van loslaten en begeleiding bieden. Door ouders op de hoogte te brengen van de veranderingen in deze ontwikkelingsfase en de nieuwe manier van communiceren, zal een puber duidelijkheid en vertrouwen ervaren. Duidelijkheid en vertrouwen helpen om in gesprek te blijven met elkaar.

1 + 1 = 3
  1. De aankomend puber ontwikkelt zich in zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en weerbaarheid.
  2. De ouders worden geïnformeerd over de puberteit en de verschillende aspecten die daarin voor hen van belang zijn.
  3. De samenspraak die hieruit voortvloeit vormt een stevige basis voor de nieuwe fase waarin samenspraak niet meer zo vanzelfsprekend is maar zeer zeker gewaardeerd wordt.
Terug